Ludzie po 40-stce. Strona: 3

>40, fiut ze styropianu, Lady (Z)Gaga Dodano: 2010-02-23 12:27

Lupp napisał(a):

5.Uwaga ogólna: bycie sobą KOSZTUJE, ALE "SIĘ OPŁACA" :) !

ja jestem zdania, że jeśli się na tym nie zarabia to takie coś jedynie kosztuje

Dodano: 2010-02-23 13:58

black_gothic napisał(a):

Mnie nie wypada przeklinać i bić się z chłopakami, przy stole jedząc używam sztućców, w miejscach publicznych nie poruszę tematu ' jak kotka ...' bo to be.Napisałam z błędem obszczywęgiel, myślałam, ze poprawisz, chodziło mi o " obszczywęgła " , czyli młodzieniaszka , co to napije się piwa i nie zdąży do toalety.Nie umie ocenić swoich sił na zamiary.To jest wyrazenie używane 30 lat temu, nie jest obrażliwe wypowiedziane przez osobę dużo starszą.Młodzi ludzie tacy są, bez doświadczenia życiowego.
Ja nie obrazam się jak osoba 70 letnia mówi do mnie Ty szczeniaku, bo 20 lat doświadzczeń życiowych to całe być może Twoje życie.
I w moim wieku na pewno nie młodzież będzie mi mówić co mi wolno , tylko zasady dobrego wychowania, a to już co innego.
Jak mam ochotę iść na występ Behemotha to pójdę i ubiorę się w gotyckie ciuchy, tego dobre wychowanie nie zabrania, ale to będą na pewno rzeczy gustowne i eleganckie.

Och, brawo!!!!
Ja bym tylko powiedziała, że to wszystko co tu napisałaś o zachowaniu, takcie i ubiorze to powinno się tyczyć każdej damy, niezależnie od wieku
Ale jak widzę moje rówieśniczki, albo młodsze kobiety, to ręce się same załamują. Większości z nich do dam bowiem daleko, bliżej do bezwstydnych chłopek bez zasad A tych porządnych to ze świeczką szukać. I co pokolenie, to chyba to szukanie trudniejsze.
Smutne, ale moje odczucie jest takie, że te starsze pokolenia są bardziej wartościowe duchowo. Ogólnie teraz mam na myśli. Może przez to, że sama wychowałam się wśród starszych?

Dodano: 2010-02-23 14:10

No tak Damy... Kobiety wyniosle ..Niedostepne ..Piekne zjawiska estetyczno-metafizyczne ..no ale na siano to ja wole zaciagnac taka bezwstydna chlopke...he he :)

..kamień leży aż go kiedyś będę siłę wtoczyć mial, moze wtedy uda sie, a teraz tchu mi brak...

Dodano: 2010-02-23 15:01

HBVILK napisał(a):
No tak Damy... Kobiety wyniosle ..Niedostepne ..Piekne zjawiska estetyczno-metafizyczne ..no ale na siano to ja wole zaciagnac taka bezwstydna chlopke...he he :)

Jasne...
Po co się starać, skoro można coś dostać bez wysiłku?

Ech, faceci... tylko jedno we głowie :-/

Dodano: 2010-02-23 19:28

Wierz mi w 99% obiekt westchnień i długotrwałych ,karkołomnych zalotów w końcu okazuje się osobą z blokadami psychicznymi...fobiami...i lękiem przed zbliżeniem (emocjonalnym i nie tylko ..) Więc po co te zaloty ? Zdrowa ,dziarska dziewucha z ludu robi wtedy furorę .. he he

..kamień leży aż go kiedyś będę siłę wtoczyć mial, moze wtedy uda sie, a teraz tchu mi brak...

Dodano: 2010-02-23 21:06

Zdrowa dziarska dziewucha zrobi to z Tobą, z Twoim kolegą i twoją przyjaciółką i nie wiadomo czy zdrowa?

Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

Dodano: 2010-02-23 21:43

black_gothic napisał(a):

To smutne, ze uwazacie- po 40 nalezy się schować , ustatkować.
Ja zawsze przez całe swoje życie ubierałam się ekstrawagandzko ale elegancko i tak zamierzam się ubierać do 100 lat

I tak trzymać

Life is complex: it has both real and imaginary components

Łatwiej... Dodano: 2010-02-24 00:28

HBVILK napisał(a):
Wierz mi w 99% obiekt westchnień i długotrwałych ,karkołomnych zalotów w końcu okazuje się osobą z blokadami psychicznymi...fobiami...i lękiem przed zbliżeniem (emocjonalnym i nie tylko ..) Więc po co te zaloty ? Zdrowa ,dziarska dziewucha z ludu robi wtedy furorę .. he he

Jeszcze łatwiej i (prościej co do obsługi) jest z gumową lalą na wodę :)

Do not quote - think for yourself

Dodano: 2010-02-24 15:05

HBVILK napisał(a):
Wierz mi w 99% obiekt westchnień i długotrwałych ,karkołomnych zalotów w końcu okazuje się osobą z blokadami psychicznymi...fobiami...i lękiem przed zbliżeniem (emocjonalnym i nie tylko ..) Więc po co te zaloty ?

Przeważnie. I facetów też się może tyczyć ten problem.
Po co więc zaloty?
Niektórzy lubią wyzwania, bo nie odczuwają satysfakcji z dokonania czegoś, co przyszło bez wysiłku.
Powiedziałabym nawet, że takie podejście przychodzi z wiekiem (albo ze zdobytym doświadczeniem!), ale w Twoim przypadku chyba się to nie sprawdza

Dodano: 2010-02-24 17:33

sphinxia napisał(a):
[quote:4c1635ac1a="HBVILK"]Wierz mi w 99% obiekt westchnień i długotrwałych ,karkołomnych zalotów w końcu okazuje się osobą z blokadami psychicznymi...fobiami...i lękiem przed zbliżeniem (emocjonalnym i nie tylko ..) Więc po co te zaloty ?

Przeważnie. I facetów też się może tyczyć ten problem.
Po co więc zaloty?
Niektórzy lubią wyzwania, bo nie odczuwają satysfakcji z dokonania czegoś, co przyszło bez wysiłku.
Powiedziałabym nawet, że takie podejście przychodzi z wiekiem (albo ze zdobytym doświadczeniem!), ale w Twoim przypadku chyba się to nie sprawdza [/quote:4c1635ac1a]
No no Droga Pani ...zapewne dotknelem tymi slowami ...wypowiedzianymi raczej z humorystyczna ironia niz zlosliwym sarkazmem ,Za co Pani dluzna nie pozostala...Oczywiscie trzeba wiele samozaparcia i niejednokrotnie determinacji w osiaganiu wysnionego celu bedac naturalnie w przekonaniu ,iz jest on wart tego wysilku ..:) ale wlasnie jest male "ale" czy po osiagnieciu celu nie okazuje sie on takim samym pospolitym zjawiskiem jak te przychadzace bez wiekszego wysilku ....badz osiaga sie to co inni maja bez zadnego trudu ...Dlatego min. moje pytanie "po co?" Wiem,ze tego na poczatku drogi nie jest sie w stanie wiedziec ..moze samo osiaganie celu jest wazne "samo w sobie" a nie cel - bo moze rozczarowac ..? A moze cos pieprze bez sensu...:)

Dodano: 2010-02-24 18:05

Chyba pogonimy króliczka ?

>40, fiut ze styropianu, Lady (Z)Gaga Dodano: 2010-02-24 22:29

Paskievicz napisał(a):
[quote:4d7b12e2d5="Lupp"]
5.Uwaga ogólna: bycie sobą KOSZTUJE, ALE "SIĘ OPŁACA" :) !

ja jestem zdania, że jeśli się na tym nie zarabia to takie coś jedynie kosztuje [/quote:4d7b12e2d5]
Zarabia się i to nieźle, w 4 litery i do wewnątrz :) , a kosztuje ten proces więcej, niż dołączenie do stada lemingów, to fakt...

Dodano: 2010-02-26 17:45

Ty To tak ze swojego doświadczenia z tym zarabianiem?

Dodano: 2010-02-28 08:05

Co tak nagle zacichli wszyscy , czy to brak magnezu po zimie ?

Dodano: 2010-02-28 08:57

a double posting to ładnie tak uprawiać??

Dodano: 2010-02-28 09:06

black_gothic chce utrzymać temat - weź Paskievicz się nie czepiaj.

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Dodano: 2010-02-28 10:24

zrozumiałbym gdyby jakimś rzeczowym postem, a nie zapytaniem o magnez 8)

Dodano: 2010-02-28 10:28

Gothic_sun (Matuzalem)
Gothic_sun
dusza - SOMEWHERE IN THE REALM OF IMAGINATION, cialo - LUND/SZWECJA

Zgadzam sie z panem Paskiewiczem

All is only illusion...all except the music! "Music is a place to go to take refuge. It is a sanctuary from mediocrity and boredom. It is innocent and it is a place you can lose yourself in thoughts and memories and intricacies.”

Dodano: 2010-02-28 10:49

Paskievicz napisał(a):
zrozumiałbym gdyby jakimś rzeczowym postem, a nie zapytaniem o magnez 8)

Może w pewnym wieku już nie ma o czym rozmawiać jak o niedoborach witaminowych? ;D
Żartuję sobie - jakby co.

Hm - moi rodzice są po 40stce i co mogę stwierdzić - zaczęli teraz "używać życia" - jeżdżą na wycieczki, spotykają się ze znajomymi - teraz mają czas, bo nie muszą zajmować się dzieciakami ;D

A jeśli chodzi o gotyckich, mrocznych ludzi po 40stce - nie miałam z takowymi okazji spotkania czy rozmowy. Może dlatego, że "już im przeszło".

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Dodano: 2010-02-28 11:10

Brak magnezu może spowodować gorsze wchłanianie pokarmów i z tego powodu szybkie męczenie się.A nad klawiaturka należy się omachać paluszkami, żeby coś napisać .To było pytanie zaczepne.Może komuś tak jak mi obiadu nie chce się gotować i woli poklikać.
Słucham sobie składanek z Castle Party i tęsnię za latem, porzucić na chwilę / 5 dni/ rodzinę, psy i koty, nie robić nic z przymusu, przejechać się kawałkiem autostrady,ludzi poznać nowych. och zatęsniło mi się.. za ruskimi pierogami z okna, koncertem jednym za drugim.
A tu wieś , roztopy, temu upierz , temu uprasuj no proza życia.

Prawo karmy, albo przyczyny i skutku Dodano: 2010-02-28 11:36

black_gothic napisał(a):
Ty To tak ze swojego doświadczenia z tym zarabianiem?

Z własnego, z innych...Prawo karmy albo inaczej: przyczyny i skutku - żeby coś dostać, trzeba coś oddać.
Inaczej: nic za darmo :)
P.S. W Totku też. Ludzie łudzą się,że wygrają, a de facto zrzucają się pokornie i systematycznie na fortuny dla grubasów w garniturach.

Dodano: 2010-02-28 11:43

black_gothic napisał(a):
Może komuś tak jak mi obiadu nie chce się gotować i woli poklikać.
.............
A tu wieś , roztopy, temu upierz , temu uprasuj no proza życia.

A ja robię na obiad golonkę po bawarsku.bardzo lubie gotować jak mam trochę wolnego. I nie muszę się martwić o realizowane projekty, zapieprzone terminy, śliskie kompromisy.... A na Castle się w tym roku nie wybiorę, bo praca, praca praca.... może na jesień jakieś ciepłe kraje z palmami i morzem.

Dodano: 2010-02-28 12:00

Lupp- racja jest po Twojej stronie, Ale tak przyjemnie pomarzyć o fortunie .
Swoją firemkę bym szybciej rozwineła, na CP pojechała czarnym, klimatycznym MERCEDESEM a nie opelkiem w wieku tuż przed podstawówką.

Dodano: 2010-02-28 12:21

black_gothic napisał(a):
na CP pojechała czarnym, klimatycznym MERCEDESEM a nie opelkiem w wieku tuż przed podstawówką.

Ale Twój opelek pewnie ma duszę, a czarny klimatyzowany merol? I jeszcze na CP? Toż to czysty obciach.

Dodano: 2010-02-28 12:31

ja zasuwam poldem i nei narzekam hehe

a merolka aby kupić w przystępnej cenie to trzeba aby latkami sięgał prawie wieku, o którym rozmawiamy w temacie

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło